Ρομποτική

Στο σχολείο μας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της δημιουργικότητας και της επαφής των μαθητών/τριών του με τις νέες τεχνολογίες, λειτουργούν από το 2014 δύο όμιλοι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στους οποίους συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότερα από 35 παιδιά.

Οι όμιλοι ρομποτικής συμμετέχουν κάθε χρόνο σε δύο πανελλήνιους διαγωνισμούς:

  • το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής (κάθε Δεκέμβρη) που διοργανώνεται από το Πειραματικό Γυμνάσιο Νεαπόλεως-Συκεών (ΠΑ.ΜΑΚ.) και
  • το First Lego League (κάθε Μάρτη) που διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Eduact.

Οι ομάδες του σχολείου μας διακρίθηκαν επανειλλημένως σ’ αυτούς τους διαγωνισμούς συναγωνιζόμενες ακόμη και με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας (μέχρι 16 ετών).

Στον διαγωνισμό του 2016 (FLL – Trash Trek) η μία ομάδα κατέκτησε το 2ο βραβείο καινοτόμου λύσης και συμμετείχε ως εκπρόσωπος της χώρας στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας FLL Innovation Awards και η άλλη κατέκτησε το 3ο βραβείο ομαδικότητας ανάμεσα σε 75 ομάδες απ’ όλην την Ελλάδα που συμμετείχαν.

Στον διαγωνισμό του 2017 (FLL – Animal Allies) η μία ομάδα κατέκτησε τη 2η θέση στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 98 ομάδες παιδιών ηλικίας 9-16 ετών απ’ όλη την Ελλάδα και η άλλη κατέκτησε την 10η θέση στη γενική κατάταξη καθώς και το 1ο βραβείο παρουσίασης για το project της.