Το πανηγύρι των Φυσικών Επιστημών

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ/ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τάξη: Στ2

Εκπαιδευτικοί: Κνάβας Οδυσσέας

ΘΕΜΑ: «Το πανηγύρι των Φυσικών Επιστημών »

 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: (στόχοι, μεθοδολογία, αξιολόγηση)

1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Πειραματικών Διατάξεων :τα παιδιά του Στ2 και ο εκπαιδευτικός της τάξης προσκαλούν το Ε.Κ.Φ.Ε. ΕΥΟΣΜΟΥ στην από κοινού δημιουργία εκδήλωσης, με συμμετοχή των δημοτικών σχολείων Ευόσμου, με πειράματα φυσικής, ομιλίες και άλλα δρώμενα στους χώρους του 3ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

 

Στόχοι :

Δικτύωση σχολείων, δημιουργική επαφή με τον κόσμο των Φυσικών Επιστημών με τη χρήση πειραματικών διατάξεων με απλά και καθημερινά υλικά

 

Μεθοδολογία:

–          Αποστέλλεται πρόσκληση στο Ε.Κ.Φ.Ε. ΕΥΟΣΜΟΥ.

–          Προκηρύσσεται ο 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Πειραματικών Διατάξεων με τίτλο : «Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών» και αποστέλλεται σε όλα τα σχολεία της περιοχής. Καθορίζονται λεπτομερώς οι όροι συμμετοχής , ο τρόπος συμμετοχής, τα κριτήρια διάκρισης, η κριτική επιτροπή και οι ημερομηνίες.

–          Ο διαγωνισμός αφορά σε μαθητές και μαθήτριες των Ε και Στ τάξεων.

–          Τα σχολεία δημιουργούν τριμελείς ομάδες και αποφασίζουν τις δύο ομάδες που θα τα εκπροσωπήσουν σε μια προκριματική φάση που θα διεξαχθεί σε τέσσερα επιλεγμένα σχολεία της περιοχής. Από την προκριματική φάση θα επιλεγούν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στην τελική εκδήλωση – διαγωνισμό που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας.

–                      Επίτιμος καλεσμένος της τελικής εκδήλωσης θα είναι ο καθηγητής Α.Π.Θ. κος Κουμαράς Παναγιώτης.