ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ – Δ’ τάξη

Normal
0

false
false
false

EL
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Κανονικός πίνακας”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}

Ονοματεπώνυμο Εκπαιδευτικών που συμμετέχουν

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΡΩΣΣΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΖΙΑΚΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ ΧΡΥΣΗ

ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

ΣΩΦΡΟΝΙΑΔΟΥ ‘ΕΛΕΝΑ

ΒΡΕΤΤΟΥ ΑΘΗΝΑ

Αριθμός  μαθητών   που συμμετέχουν   ΑγόριαΚορίτσια

                                       ΣΥΝΟΛΟ: 63                       30           33

Προβλεπόμενη  έναρξη και  λήξη του Προγράμματος

Από                    ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ                      έως                     ΜΑΡΤΙΟ

Αριθμός προβλεπόμενων επισκέψεων      ΔΥΟ(2)            

                         

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Υποθέματα (Ποιες διαστάσεις-τομείς του θέματος θα προσεγγίσετε.                   

•Μοντέλα υγιούς ανάπτυξης.

•Σύγχρονες ασθένειες καταναλωτικών κοινωνιών.

• Διατροφή και κοινωνικές παράμετροι.

•Ορθή καταναλωτική συμπεριφορά.

•Διαιτητικές συστάσεις.

Διαφήμιση και διατροφή

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

1.  Η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα διατροφικών συνηθειών.

2.Η υπενθύμιση, αλλά και η παροχή νέων γνώσεων για την υγεία και τη διατροφή.

3.Να μάθουν τα παιδιά την τέχνη του να ζεις καλά και άρα του να τρέφεσαι σωστά με τρόπο γευστικό και εγκρατή.

4.Να μάθουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για άντληση πληροφοριών.

5.Να μάθουν να επικοινωνούν με διάφορους τρόπους με φορείς και πρόσωπα.

6.Να αναγνωρίσουν τη δύναμη της διαφήμισης στην κατανάλωση των τροφών και να αντιστέκονται αναπτύσσοντας κριτική σκέψη.

7.Να χρησιμοποιήσουν λεξιλόγιο στα Αγγλικά το οποίο έχουν διδαχθεί στην τάξη ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες του προγράμματος.

Μεθοδολογία υλοποίησης Προγράμματος – Δραστηριότητες 

  Συζήτηση με τους μαθητές/τριες για το θέμα.

•Διαχωρισμός της ομάδας σε υποομάδες για την καλύτερη συνεργασία τους.

•Ενέργειες από τους/τις  μαθητές/τριες για συγκέντρωση υλικού.

•Συλλογή πληροφοριών για το σωστό και ορθολογικό τρόπο διατροφής, Ταξινόμηση  και αξιολόγηση του συλλεχθέντος υλικού.

•Δημιουργία εντύπου.

•Έκφραση: Παρουσίαση των εργασιών των ομάδων μέσα στην τάξη.

  Παρουσίαση της εργασίας  σε επίπεδο σχολικής μονάδας στο τέλος της σχολικής χρονιάς

•Καταγραφή διαφημίσεων στην τηλεόραση που αφορούν τη διατροφή, συγκέντρωση διαφημίσεων από έντυπα και δραματοποίηση τους.

•Δημιουργία δικής τους έντυπης ή/και ραδιοφωνικής διαφήμισης στα Αγγλικά.

•Δραστηριότητες (τραγούδια, παιχνίδια, κατασκευές και projects) που σχετίζονται με την υγιεινή διατροφή.

Προβλεπόμενη συνεργασία με άλλους φορείς ή πρόσωπα

•Τον Υπεύθυνο Αγωγής Υγείας  της Δ/νσης Π.Ε. Δυτ. Θεσ/νίκης.

•Τους γονείς των μαθητών.

Διαδικασία εκτίμησης του Προγράμματος   βάσει των  στόχων  που τέθηκαν

Αυτοαξιολόγηση- Ανάρτηση των Posters

Παρακολουθήστε ένα μικρό βίντεο από τη δράση μας: Υγεία και διατροφή

[googleapps domain=”docs” dir=”file/d/0B3L6uRWDG0QUc0xITnJHZC1KbFE/preview” query=”” width=”640″ height=”385″ /]