Νέο Εργαστήριο Η/Υ δωρεά από το Ίδρυμα Νιάρχου.

Το σχολείο μας αλλάζει μορφή!

Νέο Εργαστήριο Η/Υ δωρεά από το Ίδρυμα Νιάρχου.

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την εγκατάσταση του νέου εργαστηρίου Πληροφορικής στο σχολείο μας το οποίο αποτελείται από 13 Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές i3 τελευταίας γενιάς και ένα διαδραστικό πίνακα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου για τη χορηγία του εργαστηρίου καθώς και ενός επιπλέον πλήρους σετ διαδραστικού πίνακα για μία επιπλέον αίθουσα του σχολείου μας.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας, του αθλητισμού και της κοινωνικής πρόνοιας. Το εργαστήριο Πληροφορικής φιλοξενεί, εκτός του μαθήματος της πληροφορικής, τρεις ομίλους του σχολείου μας, τις δύο ομάδες ρομποτικής, τη διδασκαλία του σκακιού καθώς και συναντήσεις ενδοεπιμόρφωσης εκπαιδευτικών.

Let’s Do It Greece 2015

Η Διεθνής Εθελοντική Καμπάνια «Let’s do it», μέσα από τη συνεργασία, την αυτοοργάνωση και τις δράσεις, μεταφέρει το μήνυμα της ανιδιοτέλειας, της αλληλοστήριξης και της προστασίας του περιβάλλοντος σε όλο τον κόσμο.

Το  σχολείο μας συμμετείχε και αυτό – ανταποκρινόμενο για 2η φορά στο κάλεσμα – στη Διεθνή Καμπάνια, προσφέροντας ένα σημαντικό μάθημα στους μικρούς μαθητές.

ldit

Στόχος μας μέσω της δράσης, να γίνει  η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανεξέλεγκτης απόρριψης απορριμμάτων, της ανάγκης για πρόοδο και ποιότητα ζωής και του αισθήματος της ευθύνης του καθενός ως μέλος της κοινωνίας.

Ξεκινήσαμε την Τετάρτη 22 Απριλίου που ήρθε στο σχολείο μας η Β τάξη του 2ου Δημοτικού σχολείου Ευόσμου και πραγματοποιήθηκαν δράσεις με τη δική μας Β’ τάξη. Την επόμενη μέρα Πέμπτη 24 Απρίλιου ήρθε στο σχολείο μας η ΣΤ’ του 12ου Δημοτικού σχολείου Ευόσμου και σε συνεργασία με τα ΣΤ2 και ΣΤ3 τμήματα του δικού μας σχολείου, πραγματοποιήθηκαν δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των παιδιών, παιχνίδια και κατασκευές.

Το αποκορύφωμα, η μεγάλη μέρα της δράσης ήταν η Κυριακή 26 Απριλίου 2015. Η μέρα του Let’s Do It Greece 2015. Τη μέρα αυτή η παρέα μας έγινε μεγαλύτερη.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, το χαμόγελο μας και την περιβαλλοντική μας συνείδηση, ξεκινήσαμε από νωρίς το πρωί τις εργασίες μας. Τα υλικά μας έτοιμα και όλοι στρωθήκαμε στη δουλειά, βάψαμε τα κάγκελα του σχολείου, βάψαμε τις ρόδες–γλάστρες της αυλής μας, φυτέψαμε, σχεδιάσαμε παιχνίδια αυλής όπως σκάκι και βάψαμε τα παγκάκια υπό τις οδηγίες της συντονίστριας τού προγράμματος στο σχολείο μας, εκπαιδευτικού, κας. Ζιώγα Χρυσούλας (ΠΕ70).

Εκ μέρους της διεύθυνσης και του διδακτικού προσωπικού του σχολείου μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές μας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που αφιέρωσαν την Κυριακή τους για να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας να καλλωπίσουμε τον αύλειο χώρο του σχολείου μας. Η δουλειά κοπιαστική αλλά το αποτέλεσμα πανέμορφο!

Συγχρόνως με τα ευχαριστήρια μας, δίνουμε και συγχαρητήρια για το καταπληκτικό αποτέλεσμα!


[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8kj8EXqed7Q?rel=0]

Let’s Do It Greece 2015

Ανακοίνωση

date_banner

Σας ανακοινώνουμε ότι, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενεργό κοινωνική προσφορά και δράση, το σχολείο μας 3ο ΠΠΔΣ Ευόσμου συμμετέχει την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, στη δράση “Let’s Do It Greece”.

Στόχος είναι  χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα  να  ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος.

Δράσεις: Βάφουμε παγκάκια, βάφουμε γλάστρες ρόδες, φυτεύουμε λουλούδια, βάφουμε κάγκελα.

Απαραίτητα υλικά: Φορέστε παλιά ρούχα, πάρτε  μαζί σας τσαπάκι, γάντια, ρολό βαψίματος (μικρό ή μεγάλο), πινέλο (μικρό ή μεγάλο). Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ομαδικά παιχνίδια.

Ώρα προσέλευσης: 9.00π.μ.

Ανακοίνωση για τη διαδικασία επιλογής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2015-2016

Η Διοικούσα Επιτροπή των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ), που ορίσθηκε με βάση το υπ’ αριθμό 176/27-­3-­2015 ΦΕΚ, συνεδρίασε σε ολομέλεια την 1η Απριλίου 2015.

Ενημερώνουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, καθώς και τους γονείς που ενδιαφέρονται να καταθέσουν τη σχετική αίτηση ότι στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα των διαδικασιών επιλογής των μαθητών και μαθητριών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά σε κάποια από τις μονάδες των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

Καθώς αναμένεται η τροπολογία του Νόμου 3966/2011, η οποία θα διαχωρίσει τα Πειραματικά από τα Πρότυπα σχολεία, να ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο εντός του Απριλίου 2015, η ΔΕΠΠΣ σχεδίασε χρονικά τις διαδικασίες επιλογής μαθητών και μαθητριών και θα είναι έτοιμη να τις ενεργοποιήσει αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας. Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό, οι διαδικασίες αναμένεται να εξελιχθούν ως εξής:

Α) Ανακοίνωση του αριθμού των θέσεων ανά σχολείο και υποβολή των αιτήσεων στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου ή στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου 2015.

Β) Κληρώσεις ή δοκιμασία εισαγωγής (με βάση την τροποποίηση του Νόμου 3966/2011) στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2015. Όσον αφορά τις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εξετάσεις, η ΔΕΠΠΣ θα μελετήσει τις εισηγήσεις των ΕΠΕΣ και των Συλλόγων Διδασκόντων για το θέμα και θα προβεί σε ανακοίνωση, όταν καταλήξει στη διαδικασία.

Εκ μέρους της ΔΕΠΠΣ,
Βασίλης Τσελφές
Πρόεδρος

(πηγή)

Let’s Do It Greece 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

«Κτίζοντας τον εθελοντισμό στα σχολεία»

Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 το σχολείο μας θα συμμετάσχει στην πανελλαδική μέρα εθελοντισμού και προσφοράς «Let’s do it Greece”. Η καμπάνια αποτελεί την ελληνική εκδοχή του “Let’s do it world”, τη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια σε παγκόσμια κλίμακα, με συμμετοχή 108 χωρών και 9.000.000 εθελοντών.

Η συγκεκριμένη δράση η οποία διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά στη χώρα μας και έχει υιοθετηθεί από εκατοντάδες εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σχολεία και φορείς σε όλη την Ελλάδα, γίνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής-εκπαιδευτικής κοινότητας για την προστασία του περιβάλλοντος, τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στη δράση θα καθαρίσουν, θα εξωραΐσουν και θα αναδείξουν την αισθητική των σχολείων τους σε κάθε γωνιά της χώρας.

Η υλοποίηση του προγράμματος «Εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece 2015”, μιας εβδομάδας δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, προκειμένου να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος. Σκοπός της εβδομάδας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα εθελοντισμού και περιβάλλοντος, αλλά και η δράση τους ως πολλαπλασιαστές ενημέρωσης και δράσης στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

 [youtube https://www.youtube.com/watch?v=JSvXy5FCuuQ?rel=0]

*Δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο μας:

    1. Οργάνωση καθαρισμού της αυλής και των τάξεων.
    2. Αισθητική βελτίωση του σχολικού χώρου με βάψιμο καγκέλων και ζωγραφική εξωτερικών επιδαπέδιων παραδοσιακών παιχνιδιών.
    3. Φύτευση στη σχολική αυλή.
    4. Βάψιμο τάξεων

Όσοι/όσες από εσας θέλετε να συμμετέχετε στις δράσεις μας, παρακαλούμε δηλώστε το συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.

[googleapps domain=»docs» dir=»forms/d/1n1Rk7f0goMlwSlHv-tvCBan7JY5iYRttB6urg62Wi5w/viewform» query=»embedded=true» width=»760″ height=»1100″ /]

Αν επιλέξετε να συμμετέχετε στο βάψιμο, καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα ρολό βαψίματος ή/και πινέλο, ενώ αν συμμετέχετε στη φύτευση, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα σκαλιστήρι ή/και ένα μικρό φτυαράκι.

Το σχολείο μας αλλάζει μορφή!

Ανακαίνιση των αιθουσών των δύο τμημάτων της Α’ τάξης.

Σήμερα το πρωί περίμενε μία έκπληξη τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α2′ τάξης! Μπήκαν σε μια καινούρια τάξη! Βέβαια, είχε προηγηθεί το Α1.
Τον τελευταίο μήνα οι αίθουσες των Α’ τάξεων του σχολείου μας θύμιζαν εργοτάξιο. Αρχικά βάφτηκαν με χαρούμενα, φωτεινά χρώματα και στη συνέχεια τοποθετήθηκε καινούριος εξοπλισμός με νέα τραπέζια οβάλ σχήματος, καναπέδες και ντουλάπες. Κάθε μαθητής θα έχει πλέον το ντουλαπάκι του ενώ δημιουργήθηκε και μια γωνιά χαλάρωσης όπου τοποθετούνται χαλιά και μαξιλάρια, στην οποία θα μπορούν να πραγματοποιούνται δραστηριότητες σε ρυθμούς που δεν θυμίζουν παραδοσιακή σχολική τάξη, όπως φιλαναγνωσία, θεατρικό παιχνίδι κ.α.
Οι παραπάνω αλλαγές θα ωφελήσουν τόσο το ψυχολογικό κλίμα της τάξης όσο και τις επιδόσεις καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριες έχει αποδειχθεί ότι αποδίδουν καλύτερα σε ένα πιο ζεστό, οικείο περιβάλλον χωρίς άγχος.
Τα έξοδα για τις παρεμβάσεις μας καλύφθηκαν κυρίως από τον προϋπολογισμό του σχολείου, με τη συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που προσέφερε το ποσό των 500€.
Στις φωτογραφίες μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή…