Το σχολείο μας αλλάζει μορφή!

Ανακαίνιση των αιθουσών των δύο τμημάτων της Α’ τάξης.

Σήμερα το πρωί περίμενε μία έκπληξη τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α2′ τάξης! Μπήκαν σε μια καινούρια τάξη! Βέβαια, είχε προηγηθεί το Α1.
Τον τελευταίο μήνα οι αίθουσες των Α’ τάξεων του σχολείου μας θύμιζαν εργοτάξιο. Αρχικά βάφτηκαν με χαρούμενα, φωτεινά χρώματα και στη συνέχεια τοποθετήθηκε καινούριος εξοπλισμός με νέα τραπέζια οβάλ σχήματος, καναπέδες και ντουλάπες. Κάθε μαθητής θα έχει πλέον το ντουλαπάκι του ενώ δημιουργήθηκε και μια γωνιά χαλάρωσης όπου τοποθετούνται χαλιά και μαξιλάρια, στην οποία θα μπορούν να πραγματοποιούνται δραστηριότητες σε ρυθμούς που δεν θυμίζουν παραδοσιακή σχολική τάξη, όπως φιλαναγνωσία, θεατρικό παιχνίδι κ.α.
Οι παραπάνω αλλαγές θα ωφελήσουν τόσο το ψυχολογικό κλίμα της τάξης όσο και τις επιδόσεις καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριες έχει αποδειχθεί ότι αποδίδουν καλύτερα σε ένα πιο ζεστό, οικείο περιβάλλον χωρίς άγχος.
Τα έξοδα για τις παρεμβάσεις μας καλύφθηκαν κυρίως από τον προϋπολογισμό του σχολείου, με τη συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που προσέφερε το ποσό των 500€.
Στις φωτογραφίες μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή…