ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΜΙΛΩΝ στο 3ο ΠΔΣ Ευόσμου

Ανακοινώνεται η λειτουργία Ομίλων στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου για το σχολικό έτος 2015-16. Η δημιουργία των Ομίλων αποσκοπεί στην αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών σε διάφορους γνωστικούς τομείς όπως π.χ. τα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Φιλαναγνωσία, το Περιβάλλον, τους Παραδοσιακούς χορούς κ.λπ.

Στους Ομίλους έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες από όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Η φοίτηση στους ομίλους είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν στις 12 Οκτωβρίου, θα υλοποιούνται μετά τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος, και θα συνεχιστούν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς. Κάθε όμιλος θα φιλοξενεί από 11 έως 20 μαθητές, οι οποίοι με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης θα λαμβάνουν και τη σχετική βεβαίωση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη στοχοθεσία, τον προγραμματισμό και τις ώρες λειτουργίας, μπορείτε να απευθυνθείτε στη διεύθυνση του σχολείου (Καραολή & Δημητρίου 26, Εύοσμος, τηλ. 2310703788). Επίσης σας γνωρίζουμε ότι καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στους ομίλους, είναι η Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015. Στη δήλωση που θα συμπληρώσετε, η σειρά με την οποία δηλώνετε τους ομίλους καθορίζει και τη σειρά προτεραιότητας με την οποία θα γίνει η επιλογή για τη συμμετοχή στον όμιλο. Φέτος στο σχολείο θα λειτουργήσουν 15 όμιλοι, όπως φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί (περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σχολείου).

  1. Δημιουργώ και χαίρομαι (20 παιδιά), Χατζή Παρασκευή (ΠΕ70), Α’ τάξη (κάθε Πέμπτη 14:15-15:45)

  2. Μαθαίνω σκάκι (για παιδιά άλλων σχολείων και παιδιά που ΔΕΝ γνωρίζουν σκάκι (αρχάριοι) καθώς θα γίνει χρήση του υλικού Kasparov Chess Foundation (σε συνεργασία με την Ε.Σ.Θ. και δωρεά του ιδρύματος Σ. Νιάρχος)), Ζαπουνίδης Θωμάς (ΠΕ06), Α’-Β’-Γ’ τάξεις (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 14:15-15:00 / 15:05-15:45)

  3. Little Robots (12 παιδιά αποκλειστικά από το 3ο ΠΔΣ Ευόσμου – με προτεραιότητα στα παιδιά που παρακολούθησαν πέρισυ τον όμιλο*), Νεοφώτιστος Βασίλης (ΠΕ20), Ευαγγέλου Ευθυμία (ΠΕ70), Ε’-ΣΤ’ τάξεις (κάθε Τρίτη και Παρασκευή 14:15-15:45)

  4. Εκπαιδευτική Ρομποτική (12-16 παιδιά, με προτεραιότητα στα παιδιά που παρακολούθησαν πέρισυ τον όμιλο*), Τσίντζας Δημήτρης, Βασιλειάδου Αναστασία (ΠΕ70), Δ’-Ε’-ΣΤ’ τάξεις (κάθε Πέμπτη 14:15-15:00 και Παρασκευή 14:15-15:45)

  5. Χορός – Μέσο έκφρασης και κίνησης (20 παιδιά), Κωνσταντίνου Πόπη (ΠΕ11), Δ’-Ε’-ΣΤ’ (κάθε Πέμπτη 14:15-15:45)

  6. Kindergarten English! (για ΜΕΓΑΛΑ νήπια – ΟΧΙ προνήπια), Κασιακόγια Βάσω (ΠΕ06), παιδιά Νηπιαγωγείου (μεγάλα) (κάθε Δευτέρα ή Τετάρτη 14:15-15:45)

  7. Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας σε μαθητές Α’ τάξης Δημοτικού (15 παιδιά αποκλειστικά από άλλα σχολεία), Καϊκτσή Αικατερίνη (ΠΕ06), Α’ Δημοτικού (κάθε Τρίτη και Πέμπτη 14:15-15:00)

  8. Παραδοσιακοί χοροί για μικρούς μαθητές (20 παιδιά – με προτεραιότητα στα παιδιά που συμμετείχαν στον όμιλο πέρισυ*), Εμμανουηλίδου Κική (ΠΕ11), Β’-Γ’ τάξεις (κάθε Δευτέρα 14:15-15:45)

  9. Παιδική συμφωνία – Φωνητικό και Οργανικό σύνολο (20 παιδιά), Βαΐτση Γεωργία-Μαρία ΠΕ16.01, Γ’-Δ’-Ε’-ΣΤ’ τάξεις (κάθε Δευτέρα και Τρίτη 14:15-15:45)

  10. Ψηφιακές ιστορίες σε κίνηση (16 παιδιά), Κνάβας Οδυσσέας (ΠΕ70)-Χατζή Μαίρη (ΠΕ70), Ε’-ΣΤ’ τάξεις (κάθε Δευτέρα 14:15-15:45)

  11. Γερμανικά στο πι και φι! 1 και 2 (20 παιδιά), Γκιλδάκη Αναστασία (ΠΕ07), Δ’-Ε’-ΣΤ’ τάξη  (κάθε Τρίτη (Δ΄τάξη) και Πέμπτη Δευτέρα (Ε’-ΣΤ’ τάξεις) 14:15-15:45)       

  12. Πάμε Γαλλία; (20-22 παιδιά), Θεοδωρίδου Ευσταθία (ΠΕ05), Δ’-Ε’-ΣΤ’ τάξεις (κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 14:15-15:45)  

  13. Πληροφορική στην εκπαίδευση for juniors (20 παιδιά), Κουκλατζίδου Μαρία (ΠΕ70), ΣΤ’ τάξη (εξ αποστάσεως)

  14. Debate Club (για παιδιά αποκλειστικά από το 3ο ΠΔΣ Ευόσμου – με προτεραιότητα στα παιδιά που συμμετείχαν στον όμιλο πέρισυ*), Ζιάκα Ιωάννα (ΠΕ06), Ε’-ΣΤ’ τάξεις, κάθε Πέμπτη 14:15-15:45

  15. Θεσσαλονίκης Ιστορικοπερπατήματα, Ταξίδης Χρήστος (ΠΕ70), Ζιώγα Χρυσούλα (ΠΕ70), Κυριατζάκου Κωνσταντίνα (ΠΕ70), Ε’ ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου (Πέμπτη και Σαββατοκύριακο)

 * οι όμιλοι με προτεραιότητα στα παιδιά που τους παρακολούθησαν πέρισυ θα έχουν περιορισμένες διαθέσιμες θέσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Άλλαξε η μέρα του ομίλου Γερμανικών για Ε’ και ΣΤ’ τάξεις από Πέμπτη σε Δευτέρα.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τους ομίλους μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες που θέλουν να συμμετέχουν σε κάποιον όμιλο, πρέπει να συμπληρώσουν την online φόρμα που θα βρουν στην ιστοσελίδα του σχολείου (ΠΑΡΑΚΑΤΩ).

Τα παιδιά που θα επιλεγούν, για την εγγραφή στον όμιλο πρέπει να εκτυπώσουν την έντυπη αίτηση (πατήστε ΕΔΩ) και να την προσκομίσουν στο σχολείο (οι γονείς μπορούν να την παραλάβουν κι από το σχολείο καθημερινά από τις 11.00 – 13.00).

ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΦΕΡΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ. Αν συμμετέχετε σε ΔΥΟ ομίλους φέρνετε ΔΥΟ αιτήσεις (η μία φωτοτυπία).

Η έντυπη αίτηση πρέπει να υπογράφεται από τον γονέα/κηδεμόνα του παιδιού καθώς και από τον/την εκπαιδευτικό ΚΑΙ τον/την διευθυντή/διευθύντρια του σχολείου όπου φοιτά.

 

Μπορείτε να υποβάλλετε την online αίτηση ΕΔΩ μέσω της παρακάτω φόρμας (ή πατήστε ΕΔΩ για να ανοίξει σε νέο παράθυρο):

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ONLINE ΑΙΤΗΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΙΔΙ, ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΜΟΝΟ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ.

[googleapps domain=»docs» dir=»forms/d/1blCgqXxgvAIf5mNk1wyEgR6byVHj5NtaSqie82K_2bo/viewform» query=»embedded=true» width=»760″ height=»1800″ /]

Εθνική ετικέτα ποιότητας

Το σχολείο μας βραβεύτηκε με την εθνική ετικέτα ποιότητας (25/9/2015) για το eTwinning έργο: «Στο σχολείο μου δημιουργώ, συμμετέχω και συνυπάρχω αρμονικά» που υλοποιήθηκε από τους μαθητές της Β2΄ τάξης και την εκπαιδευτικό Βασιλειάδου Αναστασία κατά το σχολικό έτος 2014-2015.

etw.qualitylabel

«Πληροφορική στην εκπαίδευση for juniors» – Όμιλος καινοτομίας για παιδιά ΣΤ’ τάξης

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016 το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Θεσσαλονίκης θα υλοποιήσει όμιλο καινοτομίας με τίτλο: «Πληροφορική στην Εκπαίδευση for juniors». Υποψήφιοι για συμμετοχή στον όμιλο καινοτομίας είναι μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν την τρέχουσα σχολική χρονιά στην έκτη (ΣΤ’) τάξη σε δημοτικά σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετέχουν στον όμιλο καινοτομίας καλούνται να παραβρεθούν σε δύο συναντήσεις, μία στην έναρξη του ομίλου (τόπος συνάντησης: 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Θεσσαλονίκης, Καραολή και Δημητρίου 26, 56224, Εύοσμος Θεσσαλονίκης) και μία στη λήξη του ομίλου. Η λειτουργία του ομίλου θα είναι εξ αποστάσεως. Με λίγα λόγια, οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να υλοποιήσουν εργασίες παιδαγωγικά προσανατολισμένες μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας μάθησης (Open eclass) ασύγχρονα, δηλαδή σε χρόνο που θα μπορούν οι ίδιοι να συμμετέχουν.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στην Αγγλική Γλώσσα

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν τους μαθητές του σχολείου μας που πέρασαν επιτυχώς τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στην Αγγλική Γλώσσα στην εξεταστική του Μαϊου 2015.
Αναστασιάδου Μαρία  Α1
Λαζαρίδης Νεόφυτος   Α2
Πέγιος Δημήτρης         Α2
Κόμναρη Δέσποινα      Α2
Μιχαλόπουλος Γιώργος Α2
Χαλκίδου Σοφία             Α2
Κεχαγιάς Ιάσονας          Β2
Κουρούδης Πρόδρομος Β2
Σαβράμης Ευάγγελος    Β2
Σιβρίδης Γιώργος Β2
Τζήκας Κωνσταντίνος    Β2

Το σχολείο τις πόρτες του ανοίγει: Ας γίνουμε πρωτάκια ξανά [ διημερίδα συνεργασίας-ενημέρωσης γονέων ]

Tη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου (5-9 μ.μ.) και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου (6-9 μ.μ.) θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις των γονέων με τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς της Α’ τάξης του σχολείου μας.

Συγκεκριμένα, αρχικά θα γίνει ενημέρωση από τον διευθυντή του σχολείου κ. Ταξίδη Χρήστο σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών και τη λειτουργία του σχολείου και από τις εκπαιδευτικούς Μουσικής και Φυσικής Αγωγής κ. Βαΐτση Γεωργία – Μαρία και Κωνσταντίνου Καλλιόπη αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, θα χωριστούν οι γονείς σε δύο ομάδες, ανάλογα με το τμήμα του παιδιού τους και θα ακολουθήσει εργαστήριο γνωριμίας – δημιουργίας ομάδας με εμψυχώτρια την εκπαιδευτικό του σχολείου μας Κουταλακίδου Βάνα, για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των γονέων και των εκπαιδευτικών της τάξης και την αποτελεσματικότερη λειτουργία και συνεργασία μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δειγματικές διδασκαλίες των βασικών μαθημάτων της τάξης (Γλώσσα, Μαθηματικά, Αγγλικά) από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς (Ζαπουνίδη Θωμά, Ζιάκα Ιωάννα, Καρακίτσου Χρυσή, Τσίντζα Δημήτρη και Χατζή Παρασκευή).

Η συμμετοχή του γονέα/κηδεμόνα που θα αναλάβει την προετοιμασία του παιδιού στο σπίτι κρίνεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Η εκδήλωση απευθύνεται μόνο σε γονείς παιδιών της Α’ τάξης και θα συμμετέχει σ’ αυτήν ΜΟΝΟ ένας γονέας/κηδεμόνας του κάθε παιδιού (και ΟΧΙ τα παιδιά).

 

Το σχολείο τις πόρτες του ανοίγει: Ας γίνουμε πρωτάκια ξανά

διημερίδα συνεργασίας-ενημέρωσης γονέων

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, 2015:  5:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.

 

5:00 μ.μ. – 6:00 μ.μ.

Ενημέρωση για όλους

Ταξίδης Χρήστος, Διευθυντής 3ου ΠΠΣ Ευόσμου

Εκπαιδευτικοί Α’ τάξης

Βαΐτση Γεωργία – Μαρία, Ζαπουνίδης Θωμάς, Ζιάκα Ιωάννα, Καρακίτσου Χρυσή, Κουταλακίδου Βάνα, Κωνσταντίνου Καλλιόπη, Νεοφώτιστος Βασίλης, Τσίντζας Δημήτρης,  Χατζή Παρασκευή

 

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

 

Χωρισμός γονέων σε δύο ομάδες

 

Γονείς Α1

Γονείς Α2

6:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.

Γλώσσα

Τσίντζας Δημήτρης

Α’ όροφος

 

Αγγλικά

Ζαπουνίδης Θωμάς, Καρακίτσου Χρυσή

Α’ όροφος

 

Μαθηματικά

Τσίντζας Δημήτρης

Α’ όροφος

Μονάδα, δυάδα, τετράδα… γίνομαι ομάδα

Εμψυχώτρια: Κουταλακίδου Βάνα

Βιβλιοθήκη, Ισόγειο

 

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, 2015:  6:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.

 

Γονείς Α1

Γονείς Α2

6:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.

Μονάδα, δυάδα, τετράδα… γίνομαι ομάδα

Εμψυχώτρια: Κουταλακίδου Βάνα

Βιβλιοθήκη, Ισόγειο

 

Αγγλικά

Ζιάκα Ιωάννα

Α’ όροφος

 

Γλώσσα

Χατζή Παρασκευή

Α’ όροφος

 

Μαθηματικά

Χατζή Παρασκευή

Α’ όροφος

Η συμμετοχή του γονέα/κηδεμόνα που θα αναλάβει την προετοιμασία του παιδιού στο σπίτι κρίνεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.