TAINIA MIKΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

TAINIA MIKΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Η ταινία μικρού μήκους stop motion animation «ΔάS.O.S.» που δημιουργήθηκε από μαθητές-τριες του σχολείου μας στο πλαίσιο του Ομίλου «Ψηφιακές Αφηγήσεις σε stop motion animation I» (2014-2015) θα προβληθεί στο 12ο επεισόδιο της σειράς εκπομπών που έχουν αρχίσει ήδη να προβάλλονται από το Κανάλι της Βουλής και περιλαμβάνουν ταινίες  παραγωγής των  τελευταίων ετών  που έχουν πάρει μέρος και διακριθεί στο ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio, αλλά και Φεστιβάλ του εξωτερικού.

Για 1η φορά στα ευρωπαϊκά χρονικά,ταινίες  που μέχρι τώρα προορίζονταν μόνο για προβολή σε κάποια σχολική γιορτή, τοπική εκδήλωση ή το περιορισμένο κοινό ενός Φεστιβάλ, προβάλλονται σε τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας, με δυνητικούς αποδέκτες εκατομμύρια θεατές.  Συνολικά θα προβληθούν 123 ταινίες οργανωμένες σε 15 ωριαία «επεισόδια».

Συγκεντρωτικά, το πρόγραμμα κάθε επεισοδίου μπορείτε να το δείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα

https://camerazizanio.net/greek/parliament_tv/

Η ταινία βρίσκεται διαθέσιμη εδώ

https://vimeo.com/131058519

Καλή θέαση!

Μικρός Ευκλείδης 2017

Τιμητική διάκριση μαθητών/τριών μας

%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%82Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού «ο Μικρός Ευκλείδης 2017», της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας , η μαθήτρια της περσινής Στ΄ Τάξης Ιωάννα Κισίρη έλαβε το 3ο Βραβείο, ενώ οι μαθητές της περσινής Ε Τάξης, Γκανέλας Στυλιανός και Κανελάκης Δημήτριος, είναι ανάμεσα στους μαθητές που έλαβαν έπαινο τιμητικής διάκρισης.  Οι βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε ειδική εκδήλωση, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα. Παρόμοια, πληροφορίες για τον διαγωνισμό «Μικρός Ευκλείδης» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΟΜΙΛΟΙ

Σχετικά με την λειτουργία των ομίλων στο 3ο ΠΔΣ Ευόσμου σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  • Οι αιτήσεις για συμμετοχή στους ομίλους μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου προς αποφυγή ταλαιπωρίας στη  από σήμερα το μεσημέρι (μετά τις 14:00) μέχρι το Σάββατο 4/11/2016. ΕΔΩ.
  • Η επιλογή για φοίτηση μαθητών/τριων στους ομίλους θα γίνει μέχρι τη Δευτέρα 6/11/2017 από τους/τις υπεύθυνους κάθε ομίλου.
  • Οι όμιλοι λειτουργούν σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας, ο οποίος αποτυπώνεται στη Γ1/146715/9-10-13 έγγραφο της ΔΕΠΠΣ.
  • Οι όμιλοι δεν έχουν χαρακτήρα επέκτασης των όσων γίνονται στο σχολείο.
  • Η φοίτηση των μαθητών/τριών σε όλους τους ομίλους είναι προαιρετική. Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών απαραίτητη είναι η αίτηση του γονέα και η σύμφωνη γνώμη του/της εκπαιδευτικού και του/της διευθυντή/ντριας του σχολείου, στο οποίο φοιτά το παιδί.
  • Η παραπάνω αίτηση θα κατατεθεί στο σχολείο στους/στις υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των ομίλων μετά την επιλογή των μαθητών/τριών.
  • Η μεταφορά των μαθητών/τριών από και προς το σχολείο γίνεται με ευθύνη των γονέων.

 ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Α) Κανονισμός λειτουργίας ομίλων.

Β) Έντυπο ΑΙΤΗΣΗΣ και ΣΥΜΦΩΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ για συμμετοχή σε όμιλο.

Γ) Συνολική περιγραφή ομίλων.

Γιορτή της επετείου του «ΟΧΙ»

 Σας προσκαλούμε την  Παρασκευή, 27/10/2017, στις 08:30 π.μ. στην γιορτή της επετείου του ¨ΟΧΙ¨, της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης θα παρουσιάσουν μια αξιόλογη εκδήλωση μνήμης για την μαύρη περίοδο του πολέμου. Σας περιμένουμε όλους και όλες, ώστε να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ήρωες του 1940.

Τη συγκεκριμένη ημέρα δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει, ενώ μετά το τέλος της γιορτής τα παιδιά θα αποχωρήσουν.

  Τιμητική διάκριση μαθητών μας

 

%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%82Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού «ο Μικρός Ευκλείδης 2017», της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας , οι μαθητές της περσινής Ε1 Τάξης, Γκανέλας Στυλιανός και Κανελάκης Δημήτριος έλαβαν έπαινο τιμητικής διάκρισης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα. Παρόμοια, πληροφορίες για τον διαγωνισμό «Μικρός Ευκλείδης» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Η ανακύκλωση επιστρέφει στο σχολείο μας

%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%cf%8d%ce%ba%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%86%cf%8d%ce%bb%ce%bb%ce%bf-%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%b9%cf%8e%ce%bd