Λειτουργία ομίλων αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας

Ανακοινώνεται η λειτουργία των ομίλων αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου (Καραολή & Δημητρίου 26, Εύοσμος – τηλ.2310703788) για το σχολικό έτος 2020-21.

Η δημιουργία των ομίλων αποσκοπεί στην αξιοποίηση της δημιουργικότητας, των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών/μαθητριών σε διάφορους τομείς όπως τις νέες τεχνολογίες, τη δημιουργική γραφή, τη φιλαναγνωσία, τους παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, τα εικαστικά, τις ξένες γλώσσες, το θέατρο, τον αθλητισμό, το σκάκι, τη μουσική κ.λπ. Η φοίτηση στους ομίλους είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, θα υλοποιούνται μετά τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος, και θα συνεχιστούν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς. Κάθε όμιλος θα φιλοξενεί από 10 έως 20 μαθητές/μαθήτριες, οι οποίοι/ες με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης θα λαμβάνουν και τη σχετική βεβαίωση. Γι’ αυτό οι μαθητές/μαθήτριες πρέπει να υλοποιούν τις εργασίες τις οποίες αναθέτουν οι  εκπαιδευτικοί τους και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Για να λειτουργήσει ένας όμιλος πρέπει να συμμετέχουν σ’ αυτόν τουλάχιστον 10 μαθητές/μαθήτριες. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών πρέπει να είναι συστηματική και γι’ αυτό θα τηρείται απουσιολόγιο. Κάποιος/α μαθητής/μαθήτρια μπορεί να λείψει συνολικά:

  • 8 διδακτικές ώρες, όταν ο όμιλος λειτουργεί 2 ώρες την εβδομάδα,
  • 12 διδακτικές ώρες, όταν ο όμιλος λειτουργεί 3 ώρες την εβδομάδα και
  • 16 διδακτικές ώρες, όταν λειτουργεί 4 ώρες την εβδομάδα ή το 20% των συναντήσεων αν αυτές είναι περισσότερες από 20.

Καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στους ομίλους, είναι η Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, 11:59 μ.μ. Για πρώτη φορά φέτος, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις συστάσεις που περιέχονται στα αντίστοιχα έγγραφα των αρμόδιων φορέων όσο και τα επιδημιολογικά δεδομένα, η εκδήλωση ενδιαφέροντος αφορά μόνο σε παιδιά που φοιτούν στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Στη δήλωση που θα συμπληρώσετε, η σειρά με την οποία δηλώνετε τους ομίλους συχνά καθορίζει και τη σειρά προτεραιότητας με την οποία θα γίνει η επιλογή για τη συμμετοχή στον όμιλο. Βέβαια, κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να θέσει τα δικά του κριτήρια συμμετοχής στον όμιλο, ιδιαίτερα αν οι αιτήσεις υπερβαίνουν τον διαθέσιμο αριθμό θέσεων. Κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει σε δύο το πολύ ομίλους.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΜΙΛΩΝ

  • Όσοι όμιλοι ξεκινούν στις 13:30 διαρκούν ως τις 15:00 (δύο ώρες)

ενώ

  • Όσοι όμιλοι ξεκινούν στις 14:15 διαρκούν ως τις 15:45 (δύο ώρες) ή ως τις 16:30 (τρεις ώρες)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ενδέχεται να αλλάξει η ώρα έναρξης σε κάποιους ομίλους και από 13:30 να γίνει 14:15.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή, πρέπει να συμπληρώσουν την online φόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://forms.gle/7fLncsjJ5boM9h7F9 .

Τα παιδιά που θα επιλεγούν σε κάποιον όμιλο, θα πρέπει να συμπληρώσουν την έντυπη αίτηση και να την προσκομίσουν στον/ην υπεύθυνο/η εκπαιδευτικό, στην πρώτη συνάντηση του ομίλου που θα επιλεγούν. Την αίτηση μπορείτε να την κατεβάσετε από τη διεύθυνση: shorturl.at/ksADP. Αν το παιδί συμμετέχει σε δύο ομίλους, αρκεί να συμπληρώσει ΜΙΑ αίτηση στην οποία όμως θα αναγράφονται και οι δύο όμιλοι.

Φέτος στο σχολείο μας θα λειτουργήσουν 15 όμιλοι, όπως φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί και τον οποίο μπορείτε να κάνετε λήψη εδώ.