Οι άλλοι…κι εγώ

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Αγωγής Υγείας «Οι άλλοι…κι εγώ», που υλοποιείται από την Β’ τάξη του σχολείου μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν, το Νοέμβριο του 2023, στο Βιωματικό Εργαστήριο του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Γνωρίζοντας τον εαυτό μου, πλησιάζω τους άλλους».

oi_alloi_kai_egw_01i

Η προσαρμογή των δραστηριοτήτων στην ηλικία των μαθητών και των μαθητριών μας, καθώς και η προσέγγιση τους με παιγνιώδη τρόπο, από τις υπεύθυνες του προγράμματος κ. Κασεκτζίδου Ανατολή και κ. Τριανταφυλλίδου Ιωάννα, ήταν απολαυστική και άκρως επιμορφωτική.

oi_alloi_kai_egw_02i

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ευαισθητοποιήθηκαν στην κατανόηση του εαυτού και του άλλου, στην αναγνώριση των δικών τους βασικών συναισθημάτων αλλά και των συναισθημάτων άλλων ανθρώπων, καθώς και στη βιωματική άσκηση στην ενεργητική ακρόαση.

oi_alloi_kai_egw_03i

Ως επιστέγασμα, του όλου εγχειρήματος, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β2 παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο για τα συναισθήματα με τίτλο «Το νησί των συναισθημάτων«.

oi_alloi_kai_egw_04i_nisi_sunaisthimatwn

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Βογιατζή Γεωργία, Χατζή Παρασκευή & Καραουλάνη Μαρία