Μικροί επιχειρηματίες εν δράσει

Στις 20 Δεκεμβρίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης επισκέφθηκαν το Παιδοογκολογικό Τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και έψαλλαν τα κάλαντα συνοδεία σαξόφωνου που έπαιξε ο κύριος Χρήστος Χριστοδούλου, ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής του σχολείου μας. Οι μικροί μας μαθητές πρόσφεραν μια γιορτινή νότα στον χώρο του νοσοκομείου σκορπίζοντας χαρά, αισιοδοξία και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Μαζί τους, φυσικά, ήταν και ο Άγιος Βασίλης – ή αλλιώς ο κύριος Παναγιώτης Κουκουρίκος, ο εκπαιδευτικός του τμήματος ένταξης του σχολείου – ο οποίος μοίρασε δώρα στα παιδάκια που νοσηλεύονταν.

paido%ce%bfgkologiko_01
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα δώρα αγοράστηκαν από χρήματα που συγκέντρωσαν οι ίδιοι οι μαθητές. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων δημιουργήθηκε «Επιχείρηση Σαπουνιών» στην οποία οι μαθητές διακοσμούσαν τα δικά τους σαπούνια και στη συνέχεια τα πουλούσαν.

paido%ce%bfgkologiko_04

Οι μικροί «επιχειρηματίες» της Β’ τάξης με το πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης κατάφεραν να δημιουργήσουν μια κερδοφόρα «επιχείρηση» και τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν διατέθηκαν για καλό σκοπό.

paido%ce%bfgkologiko_02
Η εθελοντική αυτή δράση οργανώθηκε και συντονίστηκε από τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων της Β’ τάξης, κυρία Παρασκευή Χατζή και κυρία Μαρία Καραουλάνη.

paido%ce%bfgkologiko_03