Διδασκαλία Ελληνικής Γλώσσας με χρήση Τ.Π.Ε – Γ’2 Τάξη

 

daskala

Εκπαιδευτικοί: Κουκλατζίδου Μαρία

 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: (στόχοι, μεθοδολογία, αξιολόγηση)

 Η ενσωμάτωση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην εκπαιδευτική διαδικασία αποτελεί έναν σημαντικό στόχο της σύγχρονης εκπαιδευτικής πολιτικής, έτσι όπως γίνεται αντιληπτή από τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών. Στόχος της έρευνας είναι να δειχθεί σε ποιο βαθμό μπορεί η αξιοποίηση των τεχνολογικών εργαλείων να επηρεάσει τη διδασκαλία, και κατ’ επέκταση την εκμάθηση της νέας ελληνικής γλώσσας. Για το λόγο αυτό, θα αξιοποιηθούν τεχνολογικά περιβάλλοντα και εργαλεία, μέσα από τα οποία θα επιχειρηθεί η καλλιέργεια ποικίλων γραμματισμών.

Η μέθοδος project, σε συνδυασμό με την ομαδοσυνεργατική και εμπειρική μέθοδο, κρίνεται κατάλληλη για την επίτευξη των ειδικότερων στόχων της έρευνας. Οι μαθητές θα εμπλακούν στην μαθησιακή διαδικασία συμμετέχοντας σε ποικίλες δραστηριότητες, που θα αφορούν στην καλλιέργεια συγκεκριμένων στόχων και γραμματισμών κάθε φορά.

Η αξιολόγησή τους, θα προκύψει μέσα από τη διατήρηση e-portfolios, από τον βαθμό συμμετοχής στις ομαδικές δραστηριότητες και τέλος μέσα από αναστοχαστικές διεργασίες που θα λάβουν χώρα στην ολομέλεια της τάξης.