ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου να προσκομίσουν έως και την Παρασκευή 18-09-2020 στη σχολική μονάδα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (ιατρική βεβαίωση από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας) που βεβαιώνουν ότι τα τέκνα τους εμπίπτουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Διαβάστε το σχετικό έγγραφο εδώ.

 Τελετή Αγιασμού σχολικού έτους 2020 – 2021

Ο καθιερωμένος Αγιασμός θα τελεστεί τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00 π.μ. Η προσέλευση των μαθητών/τριών θα πραγματοποιηθεί από τις 8:45 π.μ. ως εξής:

Α΄ τάξη: Η προσέλευση των παιδιών θα πραγματοποιηθεί από την κεντρική είσοδο του Σχολείου επί της οδού Καραολή – Δημητρίου. Τα παιδιά θα συγκεντρωθούν στον αντίστοιχο κεντρικό προαύλιο χώρο από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς μπροστά στα μαρμάρινα σκαλιά και στις 9.00 μαζί με τις δασκάλες τους και εκπροσώπους των εκπαιδευτικών του Σχολείου θα παρακολουθήσουν τον Αγιασμό εκπροσωπώντας στην τελετή τους μαθητές του Σχολείου. Στη συνέχεια θα ανεβούν πάνω στις αίθουσες διδασκαλίας των τμημάτων τους με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών για την παραλαβή των βιβλίων τους και μια πρώτη γνωριμία. Η αποχώρησή τους θα πραγματοποιηθεί από την είσοδο της οδού Καραολή – Δημητρίου στις 9:45 π.μ. Η είσοδος των γονέων και κηδεμόνων στον χώρο του σχολείου καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος (8:45 – 9:45)  απαγορεύεται.

Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεις: Η προσέλευση των παιδιών θα πραγματοποιηθεί από την πίσω είσοδο του Σχολείου επί της οδού Γαλιλαίου. Τα παιδιά θα συγκεντρωθούν ανά τμήματα στον αντίστοιχο προαύλιο χώρο από τους/τις υπεύθυνους/ες εκπαιδευτικούς στο γήπεδο μπάσκετ και στις 9.00 με το χτύπημα του κουδουνιού θα ανεβούν πάνω στις αίθουσες διδασκαλίας των τμημάτων τους με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών για την παραλαβή των βιβλίων τους και μια πρώτη συνάντηση. Μετά την ολοκλήρωση του Αγιασμού στο προαύλιο ο ιερέας θα επισκεφτεί και θα ευλογήσει όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στις αίθουσες διδασκαλίας τους.  Η αποχώρησή τους θα πραγματοποιηθεί από την είσοδο της οδού Γαλιλαίου στις 9:45 π.μ. Η είσοδος των γονέων και κηδεμόνων στον χώρο του σχολείου καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος (8:45 – 9:45)  απαγορεύεται.

Η χρήση μη χειρουργικής μάσκας είναι υποχρεωτική για την είσοδο των μαθητών/μαθητριών στον χώρο του σχολείου.

Με τη λήξη του Αγιασμού οι μαθητές και οι μαθήτριες αποχωρούν από το σχολείο με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους, οι οποίοι τους/τις παραλαμβάνουν στις καθορισμένες εξόδους.

Βεβαιώσεις δικαιολόγησης απουσίας των γονέων/κηδεμόνων από την εργασία τους λόγω προσέλευσης στην τελετή του Αγιασμού θα δοθούν μετά την αποχώρηση των μαθητών/τριών στις 10:00 π.μ. Η χρήση μη χειρουργικής μάσκας είναι υποχρεωτική για οποιονδήποτε εισέρχεται στον χώρο του σχολείου.

ΠΡΟΣΟΧΗ – Μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του Νέου Κορωνοϊού SARS–CoV-2 (COVID-19)

 

Παρακαλούμε όπως ενημερωθείτε υπεύθυνα από το συμπληρωματικό υλικό, το οποίο θα βρείτε παρακάτω, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του Νέου Κορωνοϊού SARS–CoV-2 (COVID-19).
02
01
08
07
05
03
04