1ο Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών

Το 1ο Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών για Δημοτικά Σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 30 Μαΐου 2014 στους χώρους του 3ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Εύοσμου, σε συνεργασία με το  Ε.Κ.Φ.Ε. Εύοσμου και υπό την αιγίδα της Α/θμιας Διεύθυνσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σε ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης μαθητές και μαθήτριες ανέλαβαν τη διεκπεραίωση μιας διερεύνησης και την επικοινωνία των πορισμάτων της. Στο πανηγύρι συμμετείχαν 18 ομάδες από σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης και παρουσιάστηκαν περισσότερες από 50 εργασίες. Οι κατασκευές, τα πειράματα, τα βίντεο που παρουσίασαν οι ομάδες χαρακτηρίστηκαν από υψηλό επίπεδο σχεδίασης και επιστημονικής τεκμηρίωσης. Η εκδήλωση προσέφερε στα παιδιά μια θετική μαθησιακή εμπειρία, μακριά από την σχολική τους αίθουσα, ενισχύοντας τη διάχυση της γνώσης τους, αλλά και δίνοντας ευκαιρίες κοινωνικής αλληλεπίδρασης σε ένα μαθησιακό περιβάλλον όπου επιστημονική γνώση και παιχνίδι αλληλοεπίδρασαν δημιουργικά.

Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν:

1ο Δ.Σ. Ωραιοκάστρου για την πρωτοτυπία της κατασκευής «Αυτόματο ψάρεμα».

18ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης για την αρτιότητα της παρουσίασης της «Κρήνης του Ήρωνα».

4ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης για τη σύνδεση φυσικού φαινομένου με την καθημερινή ζωή μέσα από την κατασκευή «Ανεμόμυλος».

3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας για την διάχυση στην εκπαίδευση μέσα από τις πρακτικές της πειραματικής διάταξης «Μη βάζεις την πλαστελίνη στην πρίζα».

13ο Δημοτικό Σχολείο Εύοσμου για την ομαδικότητα που επέδειξαν, αλλά και τη δυνατότητα ομαδικής εφαρμογής της κατασκευής – παιχνίδι «Ένα φιδάκι αλλιώτικο από τα άλλα».

3ο Πρότυπο Πειραματικό Δ.Σ. Εύοσμου για την ανάλυση του φυσικού φαινομένου κατά την παρουσίαση της πειραματική διάταξης « Καρτεσιανός δύτης».

Την επόμενη σχολική χρονιά περιμένουμε ακόμη περισσότερες ομάδες σε ένα πραγματικά μεγάλο 2ο Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών.

 

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες και στιγμιότυπα από τον διαγωνισμό.

images-45