Επιτυχίες των ομάδων ρομποτικής του σχολείου μας στον διαγωνισμό First Lego League Greece 2016

Συνεχίστηκαν και φέτος οι επιτυχίες των ομάδων ρομποτικής του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, Little Robots και Evobots στον διαγωνισμό ρομποτικής First Lego League Greece 2016 που διεξήχθη στο Νόησις το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 70 ομάδες απ’ όλην την Ελλάδα που αποτελούνταν από παιδιά ηλικίας 9-16 ετών. Ανάμεσα σ’ αυτές τις ομάδες, οι Little Robots κατέκτησαν την 9η θέση στη γενική κατάταξη και οι Evobots την 12η!

Επίσης, οι Little Robots κατέκτησαν το 3ο βραβείο ομαδικότητας στην κατηγορία των Core Values και οι Evobots το 2ο βραβείο καινοτόμου λύσης για το project τους, που αφορούσε έναν τρόπο αφαίρεσης του μελανιού από τους μαρκαδόρους ώστε να μπορούν να ανακυκλωθούν, βραβείο που τους δίνει το δικαίωμα συμμετοχής και εκπροσώπησης της χώρας μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας FIRST LEGO League Global Innovation Award!

Πολλά ευχαριστώ χρωστάμε σε όλους όσοι συνέδραμαν στο έργο των παιδιών: τους εκπαιδευτικούς και τη διεύθυνση του σχολείου, τους γονείς των παιδιών, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου και φυσικά την Eduact, τον κ. Κώστα Βασιλείου, τους κριτές, τους διαιτητές και τους εθελοντές της εκδήλωσης!

Μεγάλοι αρωγοί των ομάδων στο φετινό διαγωνισμό στάθηκαν η εταιρεία Α. Χατζόπουλος Α.Ε. και η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης ΔΕΚΑ, οι οποίοι αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και κάλυψαν τις ανάγκες της αγοράς του εκπαιδευτικού υλικού και της ένδυσης. Τους ευχαριστούμε! Ευχαριστούμε επίσης τις κυρίες Αναστασία Δημητρίου και Μαρίνα Ποτουρίδου, των οποίων η συμβολή στην ενημέρωση των παιδιών και στην πορεία του project ήταν ουσιαστική και πολύτιμη.

Πολλά πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν και το ήθος που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα! Μπράβο σας, παιδιά!

lr EVB