Let’s Do It Greece 2015

Η Διεθνής Εθελοντική Καμπάνια «Let’s do it», μέσα από τη συνεργασία, την αυτοοργάνωση και τις δράσεις, μεταφέρει το μήνυμα της ανιδιοτέλειας, της αλληλοστήριξης και της προστασίας του περιβάλλοντος σε όλο τον κόσμο.

Το  σχολείο μας συμμετείχε και αυτό – ανταποκρινόμενο για 2η φορά στο κάλεσμα – στη Διεθνή Καμπάνια, προσφέροντας ένα σημαντικό μάθημα στους μικρούς μαθητές.

ldit

Στόχος μας μέσω της δράσης, να γίνει  η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανεξέλεγκτης απόρριψης απορριμμάτων, της ανάγκης για πρόοδο και ποιότητα ζωής και του αισθήματος της ευθύνης του καθενός ως μέλος της κοινωνίας.

Ξεκινήσαμε την Τετάρτη 22 Απριλίου που ήρθε στο σχολείο μας η Β τάξη του 2ου Δημοτικού σχολείου Ευόσμου και πραγματοποιήθηκαν δράσεις με τη δική μας Β’ τάξη. Την επόμενη μέρα Πέμπτη 24 Απρίλιου ήρθε στο σχολείο μας η ΣΤ’ του 12ου Δημοτικού σχολείου Ευόσμου και σε συνεργασία με τα ΣΤ2 και ΣΤ3 τμήματα του δικού μας σχολείου, πραγματοποιήθηκαν δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των παιδιών, παιχνίδια και κατασκευές.

Το αποκορύφωμα, η μεγάλη μέρα της δράσης ήταν η Κυριακή 26 Απριλίου 2015. Η μέρα του Let’s Do It Greece 2015. Τη μέρα αυτή η παρέα μας έγινε μεγαλύτερη.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, το χαμόγελο μας και την περιβαλλοντική μας συνείδηση, ξεκινήσαμε από νωρίς το πρωί τις εργασίες μας. Τα υλικά μας έτοιμα και όλοι στρωθήκαμε στη δουλειά, βάψαμε τα κάγκελα του σχολείου, βάψαμε τις ρόδες–γλάστρες της αυλής μας, φυτέψαμε, σχεδιάσαμε παιχνίδια αυλής όπως σκάκι και βάψαμε τα παγκάκια υπό τις οδηγίες της συντονίστριας τού προγράμματος στο σχολείο μας, εκπαιδευτικού, κας. Ζιώγα Χρυσούλας (ΠΕ70).

Εκ μέρους της διεύθυνσης και του διδακτικού προσωπικού του σχολείου μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές μας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που αφιέρωσαν την Κυριακή τους για να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας να καλλωπίσουμε τον αύλειο χώρο του σχολείου μας. Η δουλειά κοπιαστική αλλά το αποτέλεσμα πανέμορφο!

Συγχρόνως με τα ευχαριστήρια μας, δίνουμε και συγχαρητήρια για το καταπληκτικό αποτέλεσμα!


[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8kj8EXqed7Q?rel=0]