Let’s Do It Greece 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

«Κτίζοντας τον εθελοντισμό στα σχολεία»

Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 το σχολείο μας θα συμμετάσχει στην πανελλαδική μέρα εθελοντισμού και προσφοράς «Let’s do it Greece”. Η καμπάνια αποτελεί την ελληνική εκδοχή του “Let’s do it world”, τη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια σε παγκόσμια κλίμακα, με συμμετοχή 108 χωρών και 9.000.000 εθελοντών.

Η συγκεκριμένη δράση η οποία διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά στη χώρα μας και έχει υιοθετηθεί από εκατοντάδες εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σχολεία και φορείς σε όλη την Ελλάδα, γίνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής-εκπαιδευτικής κοινότητας για την προστασία του περιβάλλοντος, τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στη δράση θα καθαρίσουν, θα εξωραΐσουν και θα αναδείξουν την αισθητική των σχολείων τους σε κάθε γωνιά της χώρας.

Η υλοποίηση του προγράμματος «Εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece 2015”, μιας εβδομάδας δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, προκειμένου να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος. Σκοπός της εβδομάδας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα εθελοντισμού και περιβάλλοντος, αλλά και η δράση τους ως πολλαπλασιαστές ενημέρωσης και δράσης στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

 [youtube https://www.youtube.com/watch?v=JSvXy5FCuuQ?rel=0]

*Δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο μας:

    1. Οργάνωση καθαρισμού της αυλής και των τάξεων.
    2. Αισθητική βελτίωση του σχολικού χώρου με βάψιμο καγκέλων και ζωγραφική εξωτερικών επιδαπέδιων παραδοσιακών παιχνιδιών.
    3. Φύτευση στη σχολική αυλή.
    4. Βάψιμο τάξεων

Όσοι/όσες από εσας θέλετε να συμμετέχετε στις δράσεις μας, παρακαλούμε δηλώστε το συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.

[googleapps domain=»docs» dir=»forms/d/1n1Rk7f0goMlwSlHv-tvCBan7JY5iYRttB6urg62Wi5w/viewform» query=»embedded=true» width=»760″ height=»1100″ /]

Αν επιλέξετε να συμμετέχετε στο βάψιμο, καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα ρολό βαψίματος ή/και πινέλο, ενώ αν συμμετέχετε στη φύτευση, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα σκαλιστήρι ή/και ένα μικρό φτυαράκι.